1. Hem
  2. Serviceobjekt
  3. Frågor om serviceobjekt

Frågor om serviceobjekt

Jag har en ny kund som har samma serviceobjekt som en befintlig kund. Kan jag kopiera ett serviceobjekt?

Javisst, kan du kopiera ett objekt. Använd funktionen klona. Här finns instruktioner för hur du gör det.

MEN, det bästa sättet är nog ändå att lägga in modellerna i Modeller. Då hämtar du snabbt information och inställningar till nya serviceobjekt därifrån. Ändrar du i modellen får du dessutom uppdateringar på alla objekt som är länkade till modellen.

Kan jag ändra en avläsning av drifttid på ett serviceobjekt fast protokollet är klart?

Bild 1. Skärmdump från mobil som visar Lägg till-fliken.
Bild 2. Skärmdump från mobil som visar Avläsningar.

Så här gör du:

• Gå in på serviceobjektet.
  • Klicka på Lägg till.
  • Klicka på Lägg till avläsning.
  • En ruta öppnas där du fyller i samma datum som den felaktiga avläsningen och anger rätt antal timmar.
  • Klicka på Spara.

Servicen kommer nu att uppdateras med den nya drifttiden.

Den ”felaktiga” avläsningen ligger kvar. Vill du ta bort den klickar du på Ändra. Scrollar ner till avläsningarna och klickar på röda krysset efter den felaktiga avläsningen. Se bild 2

Jag kan inte ändra delar på objektet

Delar på ett serviceobjekt läggs i och hämtar från serviceintervallet. För att ändra delarna öppna serviceintervall-fliken och ändra där.

När du sparat får du frågan om du vill uppdatera ej påbörjade ordrar med de nya delarna.

På redan påbörjade ordrar kan du inte ändra delarna från intervallet.

Artiklarna visas också på objektsposten under rubriken Delar.

Kan man ha serviceintervall med både timmar och dagar och det som inträffar först styr när service ska göras?

Hur man ställer in både tid och dagar

Det går bra. Du kan dock bara ange 1 dagsintervall men flera timintervall. T.ex. 2000h, 6000h och 365 dagar. Systemet kommer ta det som kommer först. Dagsintervallet anges på första intervallet, för övriga tidsintervall lämnas fältet dagsintervall tomt.

Exempel: om maskinen har gått 500h innan det har gått 365 dagar så blir det drifttiden systemet känner av först.

Senast uppdaterad 2 oktober 2024