24-07-30 – Ändring ang tilldelad, nya taggar för egen mall, datum i servicemallen mm

UPPDATERAD 2024-08-02

Ändring v.g. ta bort tilldelning

Tilldelningen tas numera bort automatiskt OM samtliga bokningar är borttagna från användaren på den ordern. Tidigare var du tvungen att aktivt ta bort tilldelningen.

Datum i servicemall

Skriver du ofta datum i servicepunkterna? Lägg till en servicepunkt i din servicemall där datum finns med i texten någonstans (ex ”igångsättningsdatum” eller ”utgångsdatum på fångrem”) så visas en kalendersymbol. När du sedan utför servicen klickar du på symbolen och kan snabbt kunna välja dag. Servicepunkten ska vara en ”fritext” eller ”värde”.

Lägg till en datumväljare i din servicemall

Nya taggar för dina egna mallar

{Comments} – för att få med kommentarer från kommentarsfältet på arbetsorder och försäljningsorder.

{OtherArticle} – för Övrig tid/material på serviceprotokollen. Taggarna är i övrigt samma som för artikeltabellen inom ett uppdrag {ArtNo} {Description} osv. Du hittar alla under Taggar för Arbetsorder

{Seller} – på försäljningsorder för att få med säljarens namn.

{CostCenter} – på försäljningsorder.

{CustomerSignatureImage} och {CustomerSignatureClarification} på Offerter ger kundens signatur.

Vi uppdaterar fortlöpande listan över taggar som kan användas.
Läs mer om vilka taggar som finns.

Ny offertinställning

”Föreslå dagens datum som leveransdatum vid skapande av offert” gör att dagens datum alltid läggs till på nya offerter. Datumet kan ändras.

Generera restorder

Generera restorder hittar du längst ner på en offert. Funktionen skapar en kopia som får samma nummer som den kopierade offerten plus en tilläggssiffra. OF:170 blir OF:170-1, OF:170-2 osv. Detta innebär att du kan spara olika versioner av en offert.

Ordernumret i webbläsarfliken

Har du ofta flera flikar öppna med ordrar? Nu visas ordernumret så du snabbt hittar bland dina öppna flikar och ordrar.

Vart tog Skriv ut följesedel vägen?

Vi har flyttat funktionen Skriv ut följesedel på Försäljningsorder till under Skriv ut-knappen.