Uppdateringar 11 maj

Ange flera valutor och sätt värde

Köper ni via EDI från leverantörer som angett en annan valuta än SEK? Ange Valuta och värde för valutan under Gruppinställningar. Klicka på ändra. Kontrollera med leverantören hur valutan anges på följesedeln och ange den på samma sätt i serviceprotokoll, t ex EUR.

Tagga ordrar

Möjligheten att tagga omfattar nu även ordrar – Arbetsorder, Service, Försäljningsorder, Inköpsorder och Kontaktorder. Era befintliga taggar är som standard valbara även på dessa nya ställen. Vill ni ändra det behöver ni gå in och ställa om det i Tagginställningarna.

Läs mer om taggar.

Artikel i endast ett lager?

Systemet väljer nu automatiskt lager om artikeln endast finns i ett lager.

Ny kategori i Anläggningsregistret

Klicka på det lilla plus-tecknet till höger precis över listan med anläggning. Välj kategori. Ny kategori är att visa servicekollisionsintervallet.

Skriva ut protokoll för endast ett objekt?

Har du flera serviceobjekt på ett protokoll och vill skriva ut protokoll för endast ett av objekten? Klicka på skrivarsymbolen i fältet för objektet du vill skriva ut.

Generera arbetsorder från felanmälan

På en felanmälan kan du välja att lägga till egendefinierad status. Detta gör du med admin-kontot under Felanmälaninställningar.

Om den valda egendefinierade statusen matchar en arbetsorders egendefinierad status när arbetsorder genereras, kommer denna status att ställas in automatiskt. Se bild nedan där Status är Ja. ”Ja” finns alltså både om alternativ i felanmälans egendefinierad status och i arbetsorderns egendefinierad status.

Ny är också en länk till felanmälan som användes för att generera arbetsorder.