Uppdateringar 2023-09-10

Tidsrapport

Arbetade du inte en dag? Nu kan du snabbt ange det i din tidsrapport. Klicka bara i fältet EJ ARBETAT.

Serviceorder

Du vet väl att du kan skriva ut SO via samlingsfunktionen numera? Gör ett sökurval, klicka på symbolen för samlingsfunktion, markera vilka ordrar du vill skriva ut och klicka på Skriv ut.

Senaste ändringen i funktionen är att egendefinierade fält lagts till på utskriften.

Serviceprotokoll

När du bockar av servicepunkterna på ett serviceobjekt kan du ladda upp bilder. Klicka på Lägg till bild.

Så här ser det ut på en Iphone när man lägger till bild på en servicepunkt.

Felanmälan

Lagt till att du kan skapa en försäljningsorder från felanmälan.

Planeraren

Det finns numera en funktion för att sprida ut långa bokningar över flera dagar i Planeraren. T.ex. om man är sjuk en vecka, så lägger systemet (baserat på inställd arbetstid) det på varje dag – istället som tidigare i en klump.

I Planeraren – Resurs finns en ny ingång kallad “Program” där det skapas en lista över bokningar. Dessutom två olika sätt att visa en dagsvy på.

Koppla ihop din outlook, google eller iOs-kalender med planeraren

Klicka på ditt användarnamn för att komma till dina kontoinställningar. Kopiera och använd länken ICS (Google/outlook m fl som stöder ICAL) för att aktivera prenumerationen i din kalendertjänst.

Gör så här i Iphone: Klicka på Kalendrar – Lägg till kalender – Lägg till abonnerad kalender. Här öppnas ett fält där du klistrar in länken.

Prenumerationen gäller 1 mån, sedan behöver du aktivera den igen. Du får en påminnelse när tiden gått ut.

Att prenumerera innebär att du ser alla bokningar i Planerarens Kalender men kan inte via din privata kalendertjänst lägga in eller flytta bokningar som uppdaterar kalendern i Planeraren.

Notifikationer?

Vill du ha e-post eller notifikation när ordrar eller poster i systemet skapas eller ändras? Vi har lagt till fler val för notifikationer, t ex när en försäljningsorder skapats eller ändrats eller en offert signerats. Klicka på ditt användarnamn för att ställa in dina val.

Lager / Artikelregistret

Lagt till beställda och tillgängliga för att bättre visa aktuellt lager på en artikelpost under fliken ”I lager”.

I Lager är tillagt beställningspunkt =antal när det är dags att beställa fler.

Artikelregistret

Efterfrågat anteckningsfält finns nu på artikelposten.

Fler administratörer?

Du som har administratörskonto kan nu ge admin-rättighet till en kollega. Inställningen hittar du under Ändra rättigheter.

Rättighet admin