2024-05-21 – offline, lägga mall på protokoll, tidsartiklar från avtal

Ny funktion för att registrera ROT/RUT i Fortnox

Lägg till ett egendefinierat fält i Arbetsorderinställningar som heter ROT/RUT och som har de olika valen för bidrag (ROT, RUT, Grönt, inget) som förslag.

Varning offline-läge

Använder du offline-läget (Lokal databas), loggar ur systemet och sedan är i ett läge där du inte når nätet kan du inte använda appen. Som en påminnelse om detta får du nu en popup med en varning att inte logga ut.

Under våren har vi jobbat en hel del med just offline-lägets funktionalitet och hoppas att det nu ska fungera smidigare. Bland annat ser du tydligt i Att-göra-listan vilka ordrar som du laddat ner.

Läs mer om offline-läget.

Missat att lägga till en servicemall på en order och påbörjat protokollet?

Glömde du att lägga till en servicemall på serviceorder? Nu kan du välja att lägga till en servicemall på ett serviceprotokoll, inte bara som tidigare servicepunkter. Under serviceobjektet finns nu fältet MALLAR. Sätt markören i fältet och välj mall. En popup frågar om du vill välja att lägga till mallen eller ersätta den mall som redan finns på protokollet.

Du kan såklart även i detta läget välja att skapa en helt ny servicemall genom att klicka på +symbolen.

Snabbt välja bland artiklar som finns i ett avtal

Har du ett avtal med en kund som innehåller artiklar? Då ser du nu ett nytt val när du lägger till artiklar på en order – Med avtal.

Information från Fortnox

Idag fick vi denna information från Fortnox.
För vår del innebar ändringen att vi inte kunde signera våra tidsrapporter.

”Under april genomfördes en uppdatering gällande vårt löne-API. Detta medförde att ett gäng användare som har aktiverat en integration mot sitt Fortnox-abonnemang måste uppdatera sina användare för att integrationen ska fungera igen.
Detta gör ni på följande sätt:
– Klicka på bolagsnamnet i översta raden på startsidan.
– Klicka på administrera användare.
– Klicka in på den användaren som godkände behörigheterna för integrationen.
– Klicka på behörigheter för lönelicensen och sedan klicka på spara.”