1. Hem
  2. Artiklar
  3. Artikelgrupp

Artikelgrupp

Skapa artikelgrupper

Artikelgrupper skapar du genom att skriva in ett namn i fältet Artikelgrupp på en artikel.

Att kunna lägga till nya artikelgrupper är en användarrättighet. Har du inte den rättigheten kan du endast välja mellan redan befintliga artikelgrupper.

Artikelgrupp är ett rent textfält och det finns ingen lista över tillgängliga artikelgrupper. Du ser dock vilka artikelgrupper ni har skapat i dropdown-listan när du sätter markören i fältet ARTIKELGRUPP på en artikelpost och i listvyn om du valt kategorin Artikelgrupp i rubrikerna.

Var används artikelgrupper?

På en artikelpost väljer du bland redan inlagda eller fyller i ett nytt namn på en artikelgrupp (om du har den rättigheten) om artikeln ska ingå i en artikelgrupp.

För att kunna använda funktionen Påslagsartiklar och/eller Rabattbrev behöver ni ha Artikelgrupper. Det går också att ange rabatter på artikelgrupper i avtal.

I modulinställningarna / artikelinställningar ställs in om artikelgrupper ska ha särskilda villkor kopplade till sig, t ex en rabatt.

Ändra artikelgrupp

1. Öppna Artikelregistret
  2. Välj listvy.
  3. Klicka på rubriken Artikelgrupp i huvudet så att systemet sorterar på artikelgrupp.
  4. Sök på artikelgruppen du vill ändra.
  5. Klicka på Samlingssymbolen (den med tre streck)
  6. Klicka på + Samlingsfunktioner så fälten med olika funktioner öppnas.
  7. Markera artikelgruppens namn. Det räcker att klicka på en post så markeras alla i samma artikelgrupp.
  8. Välj artikelgrupp du vill byta till eller skriv in ett nytt namn på artikelgruppen.
  9. Klicka på Applicera.

Ta bort artikelgrupp från flera artiklar

Gör som ovan men lämna fältet ARTIKELGRUPP tomt och klickar på Applicera.

Ta bort artikelgrupp från en artikel

Vill du ta bort artikelgruppen från en artikel öppnar du artikelposten, klickar på pilen vid artikelgrupp och väljer det tomma fältet överst i listan.

Ta bort artikelgrupp

När en artikelgrupp inte längre har artiklar kopplade till sig försvinner artikelgruppen.

För användare av PEAccounting

Använder ni PEAccounting kopplas artikelgrupper till ”produkter” i PEAccounting. Den kopplingen gör vi åt er. Kontakta oss.