1. Hem
  2. Lager
  3. Lagervaror

Lagervaror

Under fliken Lagervaror ser du och kan söka bland varorna i ert lager.

Om du väljer listvyn (symbol till höger) kan du välja vilka kategorier som ska visas.

Plus

Klicka på den här symbolen för att välja vilka kategorier du vill visa i listan. Vill du ta bort en kategori ”drar” du den till symbolen och släpper den där.

Vill du ser mer information om en vara klickar du på varan och hamnar då i Artikelregistret. Under Används i kan du se mer lagerinformation kring varan. I skärmdumpen ser du också att denna artikel är angiven som Lagervara.

Bild 5: Visar information om lageranvändning för en artikel i artikelregistret.

Vill du ange lagerplats för en enskild artikel behöver du göra en inleverans (intern lagerflytt). Läs mer om Leveranser.
Gör så här:

• Klicka på Leveranser.
  • klicka på +.
  • Välj från vilket lager till vilket lager. Välj samma lager – om du inte samtidigt ska flytta artikeln mellan olika lager.
  • Leta reda på artikeln du vill ange lagerplats för så öppnas ett fält där du kan ange lagerplats.

Vill du inventera varor kan du välja enskild eller flera varor redan här under Lagervaror. Läs mer om det under Inventering.

Bild 6: Klicka på kugghjulet om du vill inventera en enstaka artikel direkt från Lagervaror. Listan på Lagervaror kan visas på två olika sätt. Här har vi valt listvyn. Då kan du sortera ordningen på de olika fälten samt välja vilka fält (kategorier) som ska visas. Klicka på den blåa fliken med ett litet +.

När dras en artikel från lagret?

En artikel reserveras i lagret när den är lagt på ett protokoll.

En artikel dras ur lager när ordern är signerad.

Ställ in beställningspunkt

Ställ in så du får en signal när det är dags att beställa fler av en lagervara. När värdet underskrids blir lagervaran rödmarkerad.

Gör så här:

1. Välj en lagerlista.
  2. Klicka på Ändra
  3. Ett fält (Beställningspunkt) öppnas där du anger ett värde.
  4. Spara.

Om det finns artiklar som behöver beställas hittar du knappen Beställ bristande längst ner på lagerlistan. Klicka på den så skapas en inköpsorder med artiklarna.

Leveranser

Under Leveranser gör och ser du in- och utleveranser i lagret.

Inleverans

Klicka på +-tecknet för att göra en ny inleverans.

1. Välj under Till lager vilket lager som inleveransen ska göras till.
  2. Fältet Från lager lämnas tomt.
  3. Välj artiklar som ska in i lagret. Om du ser streckkodssymbolen kan du använda en streckkodsläsare (scanner med bluetooth-koppling) för att lägga in en artikel.
  4. Har ni aktiverat lagerinställningen ”Visa utskriftantal på leveranser” anger ni eventuellt hur många ex. av etiketter som ska skrivas ut.
  5. Spara.
  6. Signera. Inleveransen görs och status på antal ändras först när du signerat.

NOTE: Manuella leveranser skapade i Visma synkas inte, däremot synkas manuella leverans i vårt lagersystem med Vismas. Så gör ALLTID manuella leveranser i vårt lagersystem om ni använder Vismas lager.

Bild 7: Manuell inleverans
Inleverans via Inköpsorder

Det går också att göra in inleverans från en inköpsorder. Öppna inköpsordern. Klicka på knappen Skapa inleverans som finns längst ner på sidan. Välja artiklarna du vill lägga till i lagret och till vilket lager och lagerplats (om tillämpligt) de ska inlevereras. Se bild nedan.

Bild 8: Inleverans via Inköpsorder.
Bild: Exempel med fältet utskriftsantal aktiverat.
Utleverans

Klicka på +-tecknet för att göra en utleverans.

1. Välj under Från lager vilket lager utleveransen ska göras från.
  2. Lämna fältet Till lager tomt.
  3. Lägg eventuellt en kommentar ang utleveransen.
  4. Välj artiklar som ska utlevereras. Om du ser streckkodssymbolen kan du använda en streckkodsläsare (scanner med bluetooth-koppling) för att lägga till en artikel.
  5. Klicka på Spara och Signera sedan utleveransen.