Rättigheter arbetsorder

RättighetFörklaringAndra inställningar som påverkar / Bra att veta/Länk till mer information
https://support.serviceprotokoll.se/kb/arbetsorder/
VisaGer användaren rätt att se arbetsordrar, både listvyn och detaljvyn.
Visa tilldeladeGer användaren rätt att se arbetsordrar som är tilldelade hen, inga andra.
ÄndraGer användaren rätt att ändra på arbetsordrar.
Ändra tilldeladeGer användaren rätt att ändra arbetsordrar som hen är tilldelad, inga andra.
SkapaGer användaren rätt att skapa arbetsordrar.
Ta bortGer användaren rätt att ta bort arbetsordrar.
MakuleraGer användaren rätt att makulera arbetsordrar.
FaktureraAnvändaren ser knappen Klar för fakturering och kan sätta Markera som fakturerad samt Generera restorder. Kräver att användaren också har rättighet Sätt redo för fakturering.
Generera fakturaGer användaren rätt att generera en faktura samt rätt att skicka denna direkt till fakturering. När du klickar Klar för fakturering får du frågan om ordern ska skickas till bokföringsprogram men har också knappen Skicka till bokföringsprogram. Kräver att du också har rättighet Sätt redo för fakturering.
TilldelaAnvändaren kan tilldela sig själv och andra arbetsordrar. Det finns också en användarinställlning som kan användas = ”Tilldela automatiskt sig själv nyskapade ordrar”.
Tilldela sig självAnvändaren kan tilldela sig själv arbetsordrar men inte tilldela ordrar till andra.Det finns också en användarinställlning som kan användas = ”Tilldela automatiskt sig själv nyskapade ordrar”.
UtföraOm ni vill att en medarbetare bara ska kunna utföra och inte kunna ändra något på en arbetsorder väljer ni denna rättighet. Medarbetaren kan fortfarande lägga till en egenkontroll.
E-posta protokollGer användaren rätt att e-posta protokoll.
Hantera bokningarGer användaren rätt att lägga till och ändra bokningar för arbetsorder. Användaren kan också lägga till och ändra bokningar via Planeraren.
Skicka bokningsbekräftelseGer användaren rätt att skicka bokningsbekräftelser.
Sätt till återkommandeGer användaren rätt att ange arbetsordrar som återkommande arbetsorder och ställa in tids- och datumintervall för dessa.
SigneraSignera arbetsordrarSe också Rensa signaturer
Ta bort/ändra uppladdade filerGer användaren rätt att ta bort filer och ändra uppladdade filer och mappar.
Ta bort egenkontroll från orderAnvändaren kan ta bort en egenkontroll på en arbetsorder.
Sätt redo för faktureringAnvändaren ser knappen Klar för fakturering men kan inte göra något mer vad gäller fakturan.
Serviceprotokollsinställning: Sätt till redo för fakturering vid signerad
Sätt enskild klarInnebär att teknikern signerar sin del av arbetet. Först när alla tilldelade ordern har signerat kan den slutsigneras.Länk: Klarmarkera egen del
DupliceraGer rätt att duplicera en order. All information kopieras. Det finns ingen koppling mellan ursprungsordern och den duplicerade ordern.
Se alla egendefinierade statusarNär du på egendefinierad status valt inställningen “Kräver rättighet” och användaren ska kunna se och söka på status markerar du denna.Arbetsorderinställningen: Kräv egendefinierad status för att spara order
Länk: Status/egen status
Senast uppdaterad 18 augusti 2026
Hittade du vad du sökte i artikeln?

Fler artiklar i ämnet

Behöver du hjälp?
KONTAKTA SUPPORTEN