| Rättighet | Förklaring | Andra inställningar som påverkar / Bra att veta/Länk till mer information |
|---|---|---|
| https://support.serviceprotokoll.se/kb/arbetsorder/ | ||
| Visa | Ger användaren rätt att se arbetsordrar, både listvyn och detaljvyn. | |
| Visa tilldelade | Ger användaren rätt att se arbetsordrar som är tilldelade hen, inga andra. | |
| Ändra | Ger användaren rätt att ändra på arbetsordrar. | |
| Ändra tilldelade | Ger användaren rätt att ändra arbetsordrar som hen är tilldelad, inga andra. | |
| Skapa | Ger användaren rätt att skapa arbetsordrar. | |
| Ta bort | Ger användaren rätt att ta bort arbetsordrar. | |
| Makulera | Ger användaren rätt att makulera arbetsordrar. | |
| Fakturera | Användaren ser knappen Klar för fakturering och kan sätta Markera som fakturerad samt Generera restorder. | Kräver att användaren också har rättighet Sätt redo för fakturering. |
| Generera faktura | Ger användaren rätt att generera en faktura samt rätt att skicka denna direkt till fakturering. När du klickar Klar för fakturering får du frågan om ordern ska skickas till bokföringsprogram men har också knappen Skicka till bokföringsprogram. | Kräver att du också har rättighet Sätt redo för fakturering. |
| Tilldela | Användaren kan tilldela sig själv och andra arbetsordrar. | Det finns också en användarinställlning som kan användas = ”Tilldela automatiskt sig själv nyskapade ordrar”. |
| Tilldela sig själv | Användaren kan tilldela sig själv arbetsordrar men inte tilldela ordrar till andra. | Det finns också en användarinställlning som kan användas = ”Tilldela automatiskt sig själv nyskapade ordrar”. |
| Utföra | Om ni vill att en medarbetare bara ska kunna utföra och inte kunna ändra något på en arbetsorder väljer ni denna rättighet. Medarbetaren kan fortfarande lägga till en egenkontroll. | |
| E-posta protokoll | Ger användaren rätt att e-posta protokoll. | |
| Hantera bokningar | Ger användaren rätt att lägga till och ändra bokningar för arbetsorder. Användaren kan också lägga till och ändra bokningar via Planeraren. | |
| Skicka bokningsbekräftelse | Ger användaren rätt att skicka bokningsbekräftelser. | |
| Sätt till återkommande | Ger användaren rätt att ange arbetsordrar som återkommande arbetsorder och ställa in tids- och datumintervall för dessa. | |
| Signera | Signera arbetsordrar | Se också Rensa signaturer |
| Ta bort/ändra uppladdade filer | Ger användaren rätt att ta bort filer och ändra uppladdade filer och mappar. | |
| Ta bort egenkontroll från order | Användaren kan ta bort en egenkontroll på en arbetsorder. | |
| Sätt redo för fakturering | Användaren ser knappen Klar för fakturering men kan inte göra något mer vad gäller fakturan. | Serviceprotokollsinställning: Sätt till redo för fakturering vid signerad |
| Sätt enskild klar | Innebär att teknikern signerar sin del av arbetet. Först när alla tilldelade ordern har signerat kan den slutsigneras. | Länk: Klarmarkera egen del |
| Duplicera | Ger rätt att duplicera en order. All information kopieras. | Det finns ingen koppling mellan ursprungsordern och den duplicerade ordern. |
| Se alla egendefinierade statusar | När du på egendefinierad status valt inställningen “Kräver rättighet” och användaren ska kunna se och söka på status markerar du denna. | Arbetsorderinställningen: Kräv egendefinierad status för att spara order Länk: Status/egen status |
Rättigheter arbetsorder
Senast uppdaterad 18 augusti 2026
Behöver du hjälp?KONTAKTA SUPPORTEN