1. Hem
  2. Artiklar
  3. Följesedlar

Följesedlar

Försäljningsorder

För att skriva ut en följesedel vid försäljning klickar du på Skriv ut – Skriv ut följesedel längst ner på en försäljningsorder.

Inköpsorder

När en leverantör skickat en följesedel och den blivit behandlad i systemet visas den här. Det är endast följesedlar som ej har kopplas till en order som visas här.

Vill du även se tolkade och/eller makulerade följesedlar? Klicka på knappen bredvid sökrutan och bocka i det du vill se.

Bild 1.

Det är alltså bara följesedlar som inte kopplats till en order som visas. För att koppla en följesedel till en order klickar du först på följesedeln i listan och sedan på Lägg till på order. En sökruta öppnar sig där du kan söka eller scrolla fram aktuell order.

Bild 2.

För att koppla en följesedel till ett lager klickar du på Lägg till i lager. I sökrutan som öppnas kan du söka efter och se en lista på alla era lager. Klicka på lagret i vilket du vill lägga till följesedeln.

Nästa steg för att få in varorna i ett lager är att göra en inleverans och signera inleveransen.
Klicka på lagernamnet (se pil i bild 3).

Bild 3.

Sista steget är att signera inleveransen. Klart!

Bild 4. Signera inleveransen.

Inleveransen hittar du också i listan över Leveranser under fliken Lager med status Under planering.

Skulle du råka klicka på fel order eller lager finns en Återställ-knapp.