1. Hem
  2. Artiklar
  3. Leverantörsregistret

Leverantörsregistret

I leverantörsregistret lägger du till och hanterar listan på era leverantörer.

Lägg till leverantör i Leverantörsregistret

Du kan antingen ladda upp en xls-fil med uppgifter om leverantörer eller lägga till dem manuellt i Register – Leverantörer.

Ladda upp register

Exempelfil för att ladda upp leverantörer hittar du under Gruppinställningar – Ladda upp register. Läs mer om att ladda upp register.

Lägg till manuellt

Klicka på Register – Leverantörer.

Gör så här:

1. Klicka på +-symbolen.
  2. Ge leverantören ett nummer.
  3. Fyll i namn och ev. kontaktuppgifter. Anger du en epostadress kommer den att användas när du skickar en Inköpsorder.

Läs mer om Inköpsorder och hur man skickar en beställning.

Ladda upp leverantörsinformation via artikelfil

När du laddar upp ett artikelregister finns fält för leverantör, leverantörens nummer och leverantörens artikelnummer i exempelfilen som du hittar under Ladda upp register. Hämta alltid en ny exempelfil. Vi lägger lite då och då till fält i den.

Finns det nya leverantörer i artikelfilen du ska ladda upp måste du först lägga till dessa i Leverantörsregistret för att få med informationen om leverantören.

Flera leverantörer av en artikel

Har du fler leverantörer av en artikel och anger en som huvudleverantör för artikeln är det den som listas i plocklistan på Att göra. Huvudleverantör är den du markerat med en stjärna på artikelposten. Klicka på stjärnan efter leverantören så den blir svart.

Leverantörerna kan ha olika artikelnummer för samma artikel. Då kopplar du ihop artikeln genom att ange de olika artikelnumren under fältet ARTIKELNUMMER.

Beställa en artikel

Om ni har aktiverat fältet Artiklar att beställa kan du snabbt skapa en Inköpsorder. Läs mer om Inköpsorder. I Inköpsordern väljer du till vilken leverantör ordern ska skickas.

Använd EDI-koppling istället

Väljer du att använda leverantörernas EDI-kopplingar istället har du alltid aktuellt pris på artiklarna och behöver inte underhålla ett artikelregister.

Läs mer om EDI-kopplingar och vilka leverantörer som erbjuder detta.