1. Hem
  2. Resursplanering
  3. När en medarbetare slutar
  1. Hem
  2. Resursplanering
  3. När en medarbetare slutar

När en medarbetare slutar

När en medarbetare slutar inaktiverar du hens användare.

Inaktivera innebär att användaren finns kvar i systemet men ni betalar inte licens för användaren (uppsägning av licens).

Genom att inaktivera eller aktivera själv behöver du inte anmäla att en medarbetare/användare har slutat eller börjar. Systemet hanterar detta automatiskt så att ni alltid debiteras rätt antal licenser.

Gör så här:

  1. Logga in som admin. På sidan Gruppinställningar finns alla era användare.
  2. Klicka på användarnamnet du vill ta bort/inaktivera.
  3. Välj Inaktivera.
  4. Användarnamnet blir rött och flyttas till rubriken Inaktiverade.

Om användaren har admin-rättigheter måste den rättigheten tas bort först.

Ni måste alltid ha minst en användare med admin-rättigheter för att kunna göra inställningar och ge rättigheter till användare.

All historik för användaren sparas. Vid behov (pga GDPR t ex) kan användarens namn anonymiseras så ni ändå kan behålla historik och spårbarhet. Kontakta oss så fixar vi det!

Skulle medarbetaren börja jobba igen är det bara att klicka på användarnamnet och välja Aktivera.

Senast uppdaterad 28 januari 2024

Hittade du vad du sökte i artikeln?

Fler artiklar i ämnet

Behöver du hjälp?
Vi hjälper dig.
Kontakta supporten