Rättigheter Service

RättighetFörklaringAndra inställningar som påverkar / Bra att veta/Länk till mer information
VisaAnvändaren ser serviceordrar.
Visa tilldeladeAnvändaren ser tilldelade serviceordrar.
SkapaAnvändaren kan skapa serviceordrar.
ÄndraAnvändaren kan ändra serviceordrar.Som admin kan du också ändra på en serviceorder som är påbörjad. Då ser du en knapp med texten Ändra*.
Ändra tilldeladeAnvändaren kan ändra tilldelade serviceordrar.
Ta bortAnvändaren kan ta bort serviceordrar.
MakuleraAnvändaren kan makulera serviceordrar.
TilldelaAnvändaren kan tilldela serviceordrar till andra användare.
Tilldela sig självAnvändaren kan tilldela serviceordrar till sig själv men inte andra användare.
Utföra serviceAnvändaren kan utföra service.
Utföra tilldelad serviceAnvändaren kan utföra service på ordrar som är tilldelade hen.
Delutför serviceKnappen Delutför service visas på ordern och genom att välja den kan användaren utföra service på objekten en efter en. För varje objekt som delutförs skapas ett protokoll.Länk: Delutföra
Ta bort/ändra uppladdade filer
Användaren har rätt att ta bort och ändra uppladdade filer.
Se alla egendefinierade statusarNär du på egendefinierad status valt inställningen “Kräver rättighet” och användaren ska kunna se och söka på status markerar du denna.Länk: Egen status
Generera fakturaOm du har denna markerad skickas ett utfört protokoll direkt till ekonomisystemet. Om inte, får du frågan om du vill skicka till bokföring i en popup.Denna inställning påverkas av Serviceprotokoll: Generera faktura. Är båda urmarkerade skickas inget till bokföring och du får inte frågan om du vill det.
Senast uppdaterad 18 augusti 2026
Hittade du vad du sökte i artikeln?

Fler artiklar i ämnet

Behöver du hjälp?
KONTAKTA SUPPORTEN