1. Hem
  2. Resursplanering
  3. Uthyrning (beta)

Uthyrning (beta)

Schemalägg uthyrningen på samma sätt som du fördelar ordrar. Du kan skapa en försäljningsorder och avtal direkt från bokningen.

Funktionen Uthyrning är under utveckling. Kom gärna med synpunkter om funktionen!

Uthyrning aktiveras med en inställning för Planeraren. Inga användarrättigheter utöver de som gäller för Planeraren (Visa och Ändra) krävs.

Aktivera Uthyrning i Planeraren så här:

1. Logga in med admin-kontot
  2. Gå till Planerarinställning
  3. Markera Använd uthyrning
  4. Klicka på Spara ändringar

Så anger du att ett objekt är uthyrningsbart

1. Leta upp serviceobjektet i Service – Serviceobjekt.
  2. Välj objektet och klicka på Ändra.
  3. Markera rutan Uthyrningsbar.
  4. Spara. Klart!

Boka en uthyrning

Gå till Planeraren och välj Uthyrning.

Serviceobjekt som du angett som uthyrningsbara visas här. Klicka på en dag för att boka in en uthyrning. Ett fönster öppnas där du ställer in datum, klockslag och anger kunden.

Skapa ett avtal eller en order

För att skapa ett avtal eller en order (försäljningsorder) på en bokning klicka på bokningen och välj vilket du vill skapa. Objektet, kund och datum fylls i automatiskt i den skapade ordern eller avtalet.

Bokad-info på serviceobjektet

När ett objekt är bokat i Planerarens Uthyrningsfunktion visas det längst ner på objektsposten. Där kan du också skapa en order eller ett avtal från bokningen.