Sök-tips

Sök är en fritextsökning på många fält varför det ibland kan vara bra att kunna snäva in sin sökning. Vi använder också ett system för att få träff om man råkar stava fel eller är osäker på stavningen.

Här kommer några tips på tecken du kan använda.

Tecken för att få bättre träffar vid sökningar

Asterisk *
För att begränsa antalet ordrar i sökningen kan du lägga en asterisk * före numret. Det ger dig träff på ordrar som inleds med de angivna siffrorna. Ex: *1234 ger dig 1234 men också 12340, 12342 osv i nummerordning vilket gör det lättare att hitta rätt order.
Fungerar i Att göra, Planeraren, Ordrar.

Semikolon ;
Vill du ta fram en lista på flera ordrar anger du ordernummer med ; (semikolon) utan mellanslag, exempel: 78;110;245.
Fungerar i Att göra, ordrar.

Dollartecken $
Vill du ha fram en specifik kund skriver du kundens namn med ett dollartecken efter (ex Rengöringsservice$)
Fungerar i Att göra.

Citattecken ” ”
Genom att sätta citattecken runt ord söker du på exakt dessa ord. ”Pelles truck” ger träff på Pelles truck. Utan citattecken får du träffar på Pelles och truck men också på ord som liknar pelle.

Denna funktion är tillfälligt avaktiverad.

Begränsa genom kategori

Begränsa din sökning genom att välja listvyn och markera en tabell (kategori) och därefter söka. Vill du t ex bara söka fram alla artiklar i en artikelgrupp klickar du på rubriken Artikelgrupp och skriver sedan in artikelgruppen du söker i sökfältet.

Klicka på denna knapp för att filtrera din sökning.
För de olika order-funktionerna finns olika filtreringsmöjligheter.

Vill du använda samma filter fler gånger kan du i flera funktioner välja att Spara inställningarna (längst ner till höger i rutan) eller spara som favorit. Läs mer om att Spara som favorit.

Har du använt ett filter för din sökning bland ordrar bläddrar du bland det urvalet.

3 streck kan betyda lite olika saker

Genom att klicka på denna symbol kan du få fram listor över arbetsordrar och kan hantera flera ordrar samtidigt, t ex Skriva ut listan, Skicka order till bokföringsprogram, signera