1. Hem
  2. Artiklar
  3. Tidsartiklar

Tidsartiklar

För att arbetad tid och restid ska kunna flyttas över till tidsrapport behöver vissa inställningar göras på användarinställningar och på artikelposten.

Steg 1 – användarinställning

För detta steg krävs admin-rättigheter.

För att kunna ange att en artikel är en tidsartikel krävs att du har den rättigheten. Markera under Artikelregister – Ange tidsrapporteringsuppgifter.

Visar var du ställer in rättigheten att ange tidsrapporteringsuppgifter.

Steg 2 – artikelposten

Gå till artikelregistret och skapa (eller om de redan är inlagda leta reda på dem) artiklar som berör era olika arbetstider såsom arbetstid, övertid, restid…

• Klicka på ÖPPNA.
  • Markera kryssrutan under Tidsrapport – Flytta till Tidsrapport.
  • Ange en enhet, t ex tim. En 1:a innebär att 1 timme anges som 1 timme på tidsrapporten. Om ni t ex anger siffran 2 här och har lagt 3 timmar på ordern flyttas 6 timmar (2 x 3 = 6) till tidsrapporten.
  • Ange tidsrapporttypen som ska användas när den här artikeln skickas över till tidsrapporten. Ytterligare typer kan läggas till i Tidsrapport (längst ner på sidan). Att lägga till tidsrapporttyper kräver användarrättigheten.
Visar var du anger Flytta till tidsrapport på artikelposten.

Tidsartikel som hämtas från kund

Du kan lägga till arbetstid som en arbetsorderartikel på kunden. Sätt antalet timmar till 0.

Artikeln läggs då läggs över på ordern med ”0” i timantal.

När du arbetat klart rapportera du dina timmar på ordern, dvs ändra ”0” till den faktiska tiden du arbetat.

OBS! Datum justeras automatiskt till dagens datum då systemet väljer det datum du senast ändrade på raden. Det innebär att om du eller någon annan går in och ändrar på timantalet senare kommer inte tiden att ligga på rätt dag utan du måste manuellt ändra datum.

Senast uppdaterad 22 mars 2024