Ordertyper

För arbetsorder och serviceorder kan du ange egna ordertyper samt ange färger för dessa för att lätt kunna särskilja olika typer av arbete.

För att skapa ordertyper krävs admin-rättighet.

Lägg till ordertyper så här:

1. Gå till sidan Gruppinställningar.
  2. Klicka på Arbetsorderinställningar och/eller Serviceorderinställningar. Inställningarna kan göras på ena eller båda ställena och kan vara olika för arbetsorder och serviceorder.
  3. Scrolla längst ner i popupen.
  4. Ange ett namn på ordertypen. Välj färg på fältet (1). Färg (2) är textfärg och behöver inte ställas in.
  5. Klicka på + Lägg till ordertyp för att skapa fler.
  6. Klicka på Spara

Var visas ordertyper?

Ett nytt fält med dropdown läggs till på ordern. Här väljer du vilken ordertyp, om så önskas.

Färgen du valt kommer att visas som en prick efter ordertypen på ordern.

Färgen du valt kommer också att visas i listvyerna.

Nedan exempel från arbetsorder-listan. Fältet till höger i det gröna statusfältet (se siffran 1 i bilden) visar färg för ordertypen.
Fältet till vänster (2) är som tidigare färgen för en egendefinierad status.

Söka fram order med viss ordertyp

Klicka på filter (bocken till höger om sökfältet). Markera den ordertyp du vill söka fram.

Tips! Söker du ofta på en viss ordertyp spara sökningen som en favorit.

Inställningar i Planeraren

Kräver admin-rättigheter.

I Planerarinställningarna – Vyinställningar kan du styra om du vill använda ordertypernas färger som bakgrundsfärger istället för standardfärgerna.

Väljer du denna inställning skriver det över standard-inställningarna med teknikerns färg som bakgrund i Kalender och orderstatusen i Resurs.

•  Visa ordertyp som bakgrundsfärg
Den övre gröna har orderstatusen gröna färg som i standardinställningarna. Den under har fått sin bakgrundsfärg från en ordertyp satt till blå.

OBS! Det finns fler typer som kan påverka färgerna i planeraren. Läs mer om bokningstyper.

Senast uppdaterad 9 april 2024