Rabattbrev

Rabattbrev använder du för att hålla koll på avtalade kundrabatter.

Du kan skapa flera rabattbrev med olika rabattsatser, ange olika rabatt på olika artikelgrupper i samma rabattbrev eller rabatt på allt. På så sätt behöver du själv inte komma ihåg om en viss kund fått rabatt, på vilka artiklar och hur mycket.

Rabattbrev utgår alltid från artikelgrupper.

En xls-mall finns att ladda ner. Mallen hjälper dig att skapa rabattbrev som du sedan laddar upp i systemet. När rabattbrevet väl är skapat kan du direkt i systemet lägga till eller ta bort artikelgrupper och/eller ändra rabattsatsen.

Så här gör du för att lägga till ett nytt rabattbrev

Steg 1: Hämta xls-mallen

Mallen använder du till alla dina olika rabattbrev så detta steg gör du bara en gång.

1. Gå till Register – Rabattbrev.
  2. Klicka på +symbolen. En ruta öppnas.
  3. Spara ner xls-mallen på din dator som finns i den öppnade rutan under rubriken Mallar:.
Steg 2: Skapa en xls-fil
  1. Öppna mallen på din dator och fyll i artikelgrupper samt rabatten (du behöver inte skriva %-tecknet, en siffra räcker) du vill ge för varje artikelgrupp i xls-dokumentet. Spara dokumentet med ett eget namn, så den är lätt att hitta.
  2. Gå tillbaka till Serviceprotokoll.se och funktionen Rabattbrev.
  3. Klicka på +tecknet.
  4. Ge ditt rabattbrev ett namn.
  5. Ladda upp din xls-fil.
  6. Klicka på Spara.
  7. Vill du ändra något klickar du på Ändra.
Rabatt på alla artiklar?

Detta förutsätter att ni inte har Artikelgrupper.
Skapa en xls-fil där fältet för Artikelgrupp är tomt, ange rabatten, spara och ladda upp filen. Systemet kommer då att lägga rabatten på alla artiklar.

Steg 3: Koppla kunder till rabattbrev
  1. Gå in på kunden via Register – Kund.
  2. Klicka på Ändra längst ner på sidan.
  3. Lägg till rabattbrevet.
  4. Klicka på Spara.

Ändra, ta bort, lägga till

Vilka kunder som är kopplade till ett rabattbrev ser du genom att klicka på rabattbrevet. Vill du ändra något i rabattbrevet, artikelgrupper och/eller rabattsats, klicka på Ändra.

För att lägga till rabatt för en artikelgrupp klicka på + add new discount row.

Information till administratörer

Rättigheter för användare som berör rabattbrev:

Visa, Skapa, Ta bort