1. Hem
  2. Kom igång
  3. Hantera rättigheter
  1. Hem
  2. Kontoinställningar
  3. Hantera rättigheter

Hantera rättigheter

Som administratör kan du hantera rättigheter för era användare och era kundanvändare. Genom att sätta rättigheter ger du användarna rätt att se och använda vissa eller alla delar av systemet. Det kan vara sådant som att planera arbeten, bara kunna utföra ordrar, hantera faktureringen mm.

De enda delar i systemet som du behöver kontakta oss för att få rättighet för är Service och alla funktioner däri (för er som endast valt Arbetsorder), Statistik, Läcksökning och Klink (övervakningsenhet som via internet samlar in data från era enheter, larmar när inställda gränsvärden nåtts för en optimerad drift). Alla andra kan du själv sätta.

För att ge och ändra rättigheter för användare i systemet behövs inloggningsuppgifter till administratörskontot.

Så här gör du:

  1. Logga in med admin-kontot.
  2. Gå till sektionen Användare. Klicka på personen du vill ge eller ändra rättigheter för.
  3. Välj ”Rättigheter för användare”. 
  4. Kryssa i de rättigheter du vill att användaren ska ha eller välj en mall som du skapat och gå sedan ned och tryck på knappen ”Spara ändringar”.

En användare markerad med (extern) innebär att den har begränsade rättigheter.

Skapa rättighetsmallar

Du kan också skapa en mall för rättigheter. När du sedan lägger till användare väljer du enkelt en mall som passar.

Så här gör du för att skapa en rättighetsmall:

Under Rättighetsmallar klicka på +Skapa en ny mall. 
Döp mallen och klicka för de rättigheter som ska aktiveras i mallen. Glöm inte klicka på Spara.
Du kan skapa flera mallar med olika inställningar.

Självklart kan du göra ändringar i rättigheterna för enskild användare utan att det påverkar mallen.

Dina mallar hittar du under rubriken Rättighetsmallar.

Ändra i mallen

Vill du ändra i en mall gör du så här:

  • Välj mallen du vill ändra
  • Gör dina ändringar
  • Klicka på Spara.

Ändringar i en mall uppdaterar inte rättigheterna för användare. För att göra det måste man gå in på varje användare och välja den uppdaterade mallen för användaren. Alla tidigare inställningar för användaren tas då bort och de nya gäller.

Byta vald mall på användare

Vill du byta vald mall på en användare klickar du på användaren som ovan och väljer den nya mallen. Glöm inte klicka på Spara.

Läs också Lägga till användare.

Tips – Endast kunna Utföra?

Om ni vill att en medarbetare bara ska kunna utföra en arbetsorder och inte kunna ändra något på en arbetsorder väljer ni denna rättighet tillsammans med rättigheten Visa. Medarbetaren kan forfarande lägga till artiklar och egenkontroller.

Senast uppdaterad 27 januari 2024

Hittade du vad du sökte i artikeln?

Fler artiklar i ämnet

Behöver du hjälp?
Vi hjälper dig.
Kontakta supporten